Villa Welzijn

Kusadasi - Aydın

Villa, 8 personen, 5 slaapkamers, 4 badkamer(s), 149 m2
Prijs per persoon per nacht vanaf EUR8


Op berghelling gelegen met een magnifiek uitzicht. Unieke golf locatie! Direct in de omgeving van de dynamische cruisehaven Kusadasi en antiek Efeze.

Griekse oudheid of ..... luieren in de zin?Algemeen

Prachtige nieuwe (2010) luxe villa op unieke heuvel locatie in klein park op 4 kilometer van de zee met privé zwembad en als special, een Swimstream (zie elders op deze site voor een uitgebreide beschrijving en de video).
De villa is centraal gelegen ten opzichte van oude Griekse cultuur, thermaal baden, strandplezier, winkelen, grootste Europese Aquapark Adaland en nog veel meer.
Doordat het parkje gesitueerd is op een heuvel die uitzicht biedt over de Egeïsche zee op ongeveer 400 meter hoogte is er behalve een prachtig uitzicht ook sprake van een aanzienlijk temperatuur verschil met de binnenstad van Kuşadası.
We kunnen meestal genieten van een heerlijk briesje, dat een aangename verkoeling levert.

Hieronder volgt een korte omschrijving van de ruime woning. Meer informatie over al de verschillende onderdelen van de woning is bij het tabje Indeling op deze site te vinden.

Indeling van de woning
Bovenetage bestaat uit ruime ouderslaapkamer met badkamer/toilet. Begane grond badkamer/toilet, toilet, 2 slaapkamers.

Woonkamer
Bijzonder ruime woonkamer die overgaat in de disign open keuken (totaal 60 m2).

Keuken
Uitgebreide keuken met vaatwasser koel en vries combinatie, combi magnetron, 4 pits gasstel en diverse extra toestellen.

Extra's
Zwembad 9x4 met Swimstream zwemmachine. Vanuit kelder via ramen mogelijkheid zwemtechniek te observeren.

Slaapkamers
Drie 2 persoonsslaapkamers en in kelder heerlijk koel twee 3 persoons studios met eigen douche en toilet.
Voor een fijne vakantie is een goede nachtrust onontbeerlijk. Vandaar dat wij veel aandacht besteed hebben aan de bedden en vooral de matrassen (yataklar). Al de matrassen zijn van hoogste orthopedische kwaliteit, stevig, met binnenvering en hebben met een dikte van 25 centimeter een optimale warmte- en vocht afvoer.
In verband met de warmte hebben we niet gekozen voor de traagschuim matrassen omdat deze de warmte niet goed afvoeren. De boven slaapkamer is uitgerust met een airco en lampventilator. Alle slaapkamers zijn uitgerust met gordijnen en daarvoor verduisteringsluxaflex. Dit houdt zowel het licht als ook de warmte buiten.
De slaapkamers in de kelderruimte zijn van nature koel, door hun beschutte ligging.
Voor alle bedden zijn voor alle jaargetijden dekbedden en dekbedovertrekken beschikbaar. Ook beschikken we over een ruime keuze verschillende kussens waarvan er vast wel 1 is, die speciaal voor uw nachtrust optimaal is.

De reis.
Wij adviseren onze bezoekers met het vliegtuig te gaan. Indien er een voorkeur is voor reizen met de eigen auto kunnen we zeker de route via Ancona <=> Igoumenitsa adviseren. Met ruim 3200 kilometer vrijwel geheel autosnelweg en een prachtige overtocht tussen Italië en Griekenland is het zeker goed te doen. Trek er wel 3 dagen voor uit!
Vliegen kun je het makkelijkst via Izmir, als alternatief kan ook op Bodrum gevlogen worden. Wij hebben ondertussen een ruime ervaring opgebouwd en we dagen iedereen uit om goedkoper te boeken dan bij http://www.sunexpress.com Zij vliegen enkel op Izmir, maar meestal is dat toch ook het goedkoopste.
Vanaf Izmir is het met de huurauto nog een klein uurtje sturen tot aan het huis. Een goedgedocumenteerd routebeschrijving is op aanvraag te verkrijgen, maar het is ook mogelijk het door ons geregelde verhuurbedrijf je bij het huis te laten afzetten! Vanaf Bodrum is het ruim 1,5 uur rijden. Ook hiervoor is een beschrijving beschikbaar.

Huurauto en de transfer
Wij huren een auto bij ons vaste verhuurbedrijf in Kuşadası. Deze zorgt er voor dat je zowel van de luchthaven wordt opgehaald als er ook weer naar toe wordt gebracht. Wel is het in Turkije zo dat je de lease auto met een lege tank krijgt en direct dient te tanken. Dit kan op het vliegveld, maar dient wel door de huurder te worden betaald. Dit kan met een creditcard of cash in Turkse Liras. Wat onvoordeliger, maar wel mogelijk, kun je de benzine ook in Euros afrekenen. Wil je veel kilometers gaan maken, dan kan het voordelig zijn om een diesel huurauto aan te vragen. De huurprijs hiervoor is iets hoger, maar de benzine is in Turkije ongeveer 20% duurder dan bij ons.

Helaas zijn we er nog niet volledig in geslaagd de problemen welke wij tijdens de bouw hebben ondervonden met de projectontwikkelaar/bouwer Blees op te lossen.
Hierdoor is de wateroverlast in de kelder en de lichte lekkage van het zwembad niet opgelost en is de kelderruimte van oktober tot en met april niet voor de verhuur beschikbaar.


Zonneterras en privé zwembad met uitzicht op Samos
Super uitgebreide luxe keuken van alle gemakken voorzien

Id 296, online sinds 06-12-2011 19:47:20